Testa på bouldering & klättring i Växjö

Klättra på Wallride i Växjö! Klättring är en erkänd effektiv och spännande träningsform som tränar hela kroppen. I vår klätterhall i Växjö kan du testa på Bouldering – den enklaste och enligt många renaste formen av klättring.

Bouldering – en gren inom klättring

I bouldering klättrar man utan rep, karbinhakar och annan utrustning som vanligtvis förknippas med klättring. Istället används så kallade “crash pads” – tjocka mattor under väggarna som gör att det blir säkert att falla. 

Klättrare som testar på klättring i Växjö

Klättring tränar kropp och knopp 

Det sägs att klättring är en av de mest fysiskt krävande träningsformerna. Efter att ha provklättrat våra leder i Växjö kan vi intyga detta! Få träningsformer aktiverar så många av kroppens muskelgrupper med statisk anspänning.

Inte nog med att kroppen får sig en rejäl genomkörare när du klättrar – det krävs full koncentration och koordination för att ta sig till toppen på våra svåraste klättringsleder. Med andra ord får sig hjärnan ett ordentligt träningspass också!

Klättring i Växjö med bred variation

Våra klätterleder i hallen i Växjö har en bred variation och passar såväl de minsta och den mer erfarne klättraren. Så oavsett om du är nyfiken på att testa på klättring eller om du vill variera din klättring genom att testa nya väggar – välkommen att klättra på Wallride i Växjö!

Upptäck alla våra aktiviteter i Växjö

Se våra kurser i klättring.